Lästips till Borg

Idag presenterar regeringen budgetpropositionen. Miljöanslagen minskar enligt Naturskyddsföreningen. Passande nog ger jag denna vecka Anders Borg med flera ett lästips i Miljöaktuellt. Det handlar om hur stort ekonomiskt värde som går förlorat om man inte värnar miljön. Något som inte alls framgår av regeringens budget, men som borde göra det.

Det finns förstås mycket annat att säga om regeringens budget. Det största problemet för Sverige är förstås den höga arbetslösheten. Att regeringen trots stora skattesänkningar inte lyckats få ned den. Och att regeringen förstärkt utanförskapet för dem som drabbas av arbetslöshet eller sjukdom. Om detta skriver till exempel Aftonbladet och Lena Mellin idag.

För den som inte orkar läsa allt listar Alliansfritt det viktigaste.

Mer om budgeten: Martin Moberg, Peter Andersson, Aftonbladet, Svd, Svd, Svd, Expressen, Expressen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,