Det handlar om framtiden

Egentligen borde väl det faktum att sjuka människor i alliansens Sverige hänvisas till socialbidrag – för att finansiera alliansens skattesänkningar – räcka som argument för att rösta bort dem. Precis som AlliansfrittSverige skriver idag. För som Mona Sahlin ofta påtalar så är det inte anständigt ett välfärdsamhälle.  Vad är dina skattesänkningar värda den dag du, dina barn eller föräldrar blir sjuka? (För övrigt måste Kristdemokraternas ”Ett mänskligare Sverige” vara en spark i magen på de som drabbats av just Kristdemokraternas stupstock i sjukförsäkringen.)

Men här kommer tre andra argument. 

– Ge alla barn en bra start i livet.  Förskolan och skolan är helt avgörande för att ge alla samma chans. Därför prioriterar de rödgröna ökade resurser till skola och förskola före skattesänkningar. Vi lägger pengar på att det ska vara max fem barn per anställd i förskolan, vidareutbildning till personalen mm. Vi investerar också i fler anställda i skolan. Det ger fler framtida stjärnor och stärker Sveriges konkurrenskraft.  Och – det är viktigt, vi vill bort från den chanslösa skola Björklund skapat. Livet ska inte vara fullt med återvändsgränder. Ingen förtjänar att stängas ute från jobb och utbildning på grund av att man inte klarade gymnasiet så bra. Alla ska kunna läsa upp betyg på Komvux och man ska kunna byta bana flera gånger i livet. Själv låg jag vaken natt efter natt och funderade på vad jag skulle välja. Idag finns ännu fler valmöjligheter, och det är bra. Men man ska inte behöva fatta beslut som är oåterkalleliga när man är 16 år.

– Trygga människor vågar. Det är Sveriges tidigare starka a-kassa och sjukersättningssystem som gjort att Sverige klarat strukturella omställningar på ett bra sätt. Det är när människor vågar byta jobb, utbilda sig eller starta eget som nya gränser sprängs. Fler vågar ta det språnget om man inte samtidigt ger upp sin och sin familjs trygghet.

– Klimat och miljö. Klimatförändringarna kräver stora insatser. Vi rödgröna är ärliga med det. Vi vet att om Sverige ligger i framkant i klimatomställningen så kan vi bidra till ett globalt ansvarstagande samtidigt som vi stärker vår egen konkurrenskraft. Alliansens går till val på att inte göra någonting för att minska Sveriges utsläpp. Vi rödgröna har dessutom en miljöpolitik i övrigt som bland annat fokuserar på att få bort farliga ämnen i konsumentprodukter som kan göra dig och dina barn sjuka.

Och avslutningsvis. Vill du garantera att din röst går till någon som aldrig någonsin, aldrig någonstans gör sig beroende av eller samarbetar med SD finns det bara de tre rödgröna att välja på. Och tydligast av dem alla är förstås Mona Sahlin. Göran Hägglund kan inte ens välja mellan Ohly och Åkersson. Mellan V och SD. Nog för att jag har förståelse för att många har svårt att rösta på Vänsterpartiet. Men att lika gärna samarbeta med Åkesson som Ohly?? Det säger väldigt mycket om Kristdemokraterna….. 

Valet avgörs på söndag. Och nu är vi rödgröna på väg upp.

AB,AB2, Jonas Morian, svd, DN, DN2, DN3, DN4, Mats Engström, Peter Andersson1, peter andersson 2, Erika Ullberg, Röda berget, Stefan Wiken, Johan Westerholm, Fredrik Jansson

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,