Reinfeldt beredd stödja sig på SD – försöker gömma sig bakom Sahlins kjolar!

Igår i SVT:s utfrågning blev det tydligare än tidigare. Alliansens statsministerkandidat är beredd att förlita sig på SD.

Om Allianspartierna blir större än de Rödgröna tänker han sitta kvar och förlita sig på stöd av SD. Men han står inte upp för det han säger, kanske skäms han över sig själv, för han försöker samtidigt lägga ansvaret för en sådan situation på Socialdemokraterna och Mona Sahlin. Om Socialdemokraterna röstar nej till regeringens politik är det i Reinfeldts ögon de som släpper fram SD.

Men nej, oppositionspartier har inte ansvar för att se till att regeringens förslag får majoritet i riksdagen. Det är regeringen som ansvarar för att få igenom sina förslag. Enkelt och grundläggande i en demokrati. Lyckas man inte med det bör man avgå. Och lyckas man med det med hjälp av SD – ja då är det en farlig väg Sverige är inne på. Men om statsministern väljer det får han/hon stå för det. Så också Reinfeldt.

För väljarna är det nu tydligt, säkraste sättet att se till att SD inte får inflytande är att rösta på Socialdemokraterna.

För övrigt håller jag inte alls med Göran Eriksson i Svd om att Reinfeldt fick tuffa frågor. Han fick en rad frågor som direkt bjöd in honom till att berätta sin favorithistoria – den hur moderaterna idag skulle stå för något annat än det moderaterna stod för tidigare. Frågorna måste stått på moderaternas önskelista.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Länkar: DN, Ab, Svd, Expressen, Jinge, Netroots