Fler skäl att förbjuda Bisfenol A i nappflaskor

SVT rapporterar idag om ny forskning som visar att bisfenol A kan skada och förändra arvsanlag. Studien har gjorts på möss. Dräktiga möss har exponerats för kemikalien och sedan har man följt upp hur mössungarna påverkats.

– Det våra mödrar exponeras för under graviditeten kan påverka oss på ett negativt sätt under resten av våra liv, säger studiens huvudförfattare Hugh Taylor, professor vid Yale.  

Den europeiska livsmedelsmyndigheten EFSA utreder just nu bisfenol A. När deras utvärdering presenteras finns nya möjligheter att lyfta frågan om att förbjuda bisfenol A i nappflaskor. Det tänker jag göra. Men innan dess ska jag också följa upp det löfte som den nya EU-kommissionären för miljö Potocnik gav mig vid utfrågningen innan han tillträdde.

Jag har också skrivit om Bisfenol A i nappflaskor bl a här, här och här.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,