EU kan komma att förbjuda gift i nappflaskor

Idag fick jag tillfälle att ställa frågor till den tilltänkta miljökommissionären. Jag frågade vad han tänkte göra för att stärka reglerna för kemikalier, särskilt de lågvolymkemikalier som inte ingår i REACH. Tyvärr verkade han inte ha funderat särskilt mycket på just det, men å andra sidan var han öppen för att det kan behövas ny lagstiftning. I andra svara var han dessbättre väldigt kritisk till hur implementeringen av REACH fungerar och lovade att ta tag i det så fort han fick möjlighet. Jag frågade också om han tänkte förbjuda bisfenol A i nappflaskor, och fick beskedet att han tänker se över behövet av ett sådant förbud. Pressmeddelande om detta hittar du på min hemsida

Potocnik gjorde ett mycket bra intryck. Han var påläst, tydlig och engagerad. Dessutom gav han svar som politiskt var väldigt bra, inte minst sa han att det krävs bättre miljöpolitik för att skapa fler jobb, inte tvärtom. Dessutom sa han flera gånger att industrin behöver tydliga regler, inte mindre ambitiösa sådana. Några av lobbyisterna i salen fick nog lite skrämselhicka av det.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,