Ny teknik för ny politik

På kongressen testas en rad nya metoder för att vi ombud ska kunna påverka. Vi kan lägga in synpunkter i förväg på Sosserian i våra olika utskott och allt från yrkanden och begära ordet görs digitalt.

Mycket är sig dock likt. Man pratar med folk, träffar gamla kompisar man inte sett på länge och träffas i delegationen. Och pratar, diskuterar och funderar. Kul!

Jobbkongressen är en förnyelsekongress. Det märks i de politiska riktlinjerna, på flera olika sakområden och det är tydligt att rådslagsarbetet varit en bra grund. Men det finns också – som sig bör – en hel del förbättringspotential i texterna på ett antal områden.

Som ombud från Haninge (även Robert Noord är vald från Haninge) är jag en del av Stockholms läns kongressdelegation. Vi har haft bra diskussioner och är ganska sampratade om vår politiska inriktning.

Jag kommer under kongressen främst att arbeta för att förbättra skrivningarna om vår miljöpolitik. Inte minst måste vi öka våra ambitioner för EU:s klimatarbete. Inte bara Sverige utan också EU ska minska sina utsläpp med 40 procent till 2020 och 95 procent till 2050. Detta är vad som krävs om vi enligt forskningen ska ha goda möjligheter att klara 2-gradersmålet och därmed undvika de värsta katastroferna till följd av klimatförändringar.

Ett litet axplock ur morgonläsningen visar att:  Mona tänker kloka tankar i SvDS-Buzz har koll som vanligt. Magnus skriver om datalagring och internetintegritet. Så även Hartman. Jonas sätter fingret på valets viktigaste fråga. Mats liknar kongressen vid en jättelik tankesmedja. Kul bild, tycker jag. Peter ser en lju(s)nande framtid. Johan ser ett förnyat (S) med en rad klara besked i sikte. Och med en valrörelse som börjat. Och DN ser som vanligt inte längre än näsan räcker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,