Idag hoppas jag på ditt förtroende

Idag hoppas jag på ditt förtroende.

Jag brinner för att utveckla Europas miljö- och klimatpolitik. Det är de områden jag främst arbetat med under fem år i Europaparlamentet och det är dessa frågor jag vill fortsätta driva om jag får din röst och blir omvald idag.

Hitills vet jag att jag gjort skillnad. Hårt arbete och goda argument har gett resultat. Eftersom vi socialdemokrater är europaparlamentets näst största grupp påverkar det också den politik som faktiskt förs.

Jag vill skärpa klimatmålen så att vi minskar utsläppen i EU med 40 procent.

Jag vill få bort farliga kemikalier, exempelvis i nappflaskor och mat, läsk och godis.

Jag vill stärka konsumenters rättigheter, exempelvis genom att få bort vilseledande marknadsföring.

Jag vill att EU ska bli en starkare kraft för en rättvisare värld, t ex vill jag fortsätta arbeta för frihet år Västsahara, Afrikas sista koloni.

Jag vill att jämställdheten och barns perspektiv blir viktigare i EU:s arbete. Som ung kvinna och småbarnsmamma har jag med mig andra erfarenheter och driver andra frågor än de närmare 70 procent av europaparlamentarikerna som är män.

Bland annat. Här på bloggen har jag skrivit om de flesta ämnen så undrar du något särskilt kan du alltid söka här. Exempelvis  får jag ofta frågor om nätintegritet, arbetstagares rättigheter och snus.

Om du undrar mer om mig kan du läsa här. Om mina visioner för EU om tio år berättar jag här.

Jag hoppas alltså på ditt förtroende, jag behöver det för att få fortsätta driva dessa frågor.

Rösta idag!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,