"Det intressanta är ju vilken förmåga man har att skapa allianser och driva frågor i parlamentet."

På tåget har jag möjlighet att blogga och följa media mellan torgmöten och debatter.
På tåget har jag möjlighet att blogga, följa vad som händer på nätet och i media mellan torgmöten och debatter.

Idag är det fredag.

Kampanjen inför valet till Europaparlamentet går snart in på sin sista vecka. Själv är jag i Stockholms län med Tomas Bodström idag och i Gislaved i morgon för att kampanja.

I går var jag med i Naturskyddsföreningens debatt inför Europavalet. De presenterade även en utvärdering av partierna inför valet. Den refereras bland annat här och här.

Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson säger till DN:

Det intressanta är ju vilken förmåga man har att skapa allianser och driva frågor i parlamentet. Det är avgörande för hur de lyckas. Det är en annan kvalitet än att ha rätt åsikt,

DN fortsätter:

Han pekar ut några svenska parlamentariker som, enligt honom, gjort bra ifrån sig i EU-parlamentet. Det är Åsa Westlund, S, Carl Schlyter, MP, Lena EK, C, och Anders Wijkman, KD.

Den undersökning Svante Axelsson hänvisar till var den som presenterades på DN-debatt tidigare i år. Jag har skrivit om den tidigare här.

Bilden av miljöengagemanget är tydlig. Moderaterna får bottenbetyg i varje utvärdering oavsett om det handlar om vad de gjort eller vad de vill göra. De försöker förklara bort det med att de kompromissar. Men kompromissar gör vi också. Men vi försöker alltid få kompromissen så grön som möjligt. Moderaterna gör tvärtom.

Det är också tydligt att enskilda personer spelar stor roll. Kandidaterna är olika och det är viktigt att ta reda på inte bara vilket parti man vill rösta på utan även vem man vill kryssa.

Hela debatten kommer att sändas idag 14-16 i TV 2 (Svt24 egentligen).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,