S(m)utskastning

Jag har en tid undrat vem det är som sprider ut att jag inte kör miljöbil.

Eftersom vi i min familj har en Volvo V50 Flexifuel som går på etanol är jag lite undrande.

Sedan har Stockholms läns partidistrikt två flexifuel kampanjbussar med mitt namn på. Jag har själv aldrig kört eller åkt i dem men även de körs enbart på etanol.

Men nu kan jag läsa på Sofia Arkelstens blogg att ryktet spridits ut av ingen mindre än Cristofer Fjellner. Hon skriver:

Jag kör en svensk etanolbil. Åsa Westlund kör en amerikansk chrysler-diesel, säger Christofer Fjellner som jag precis möter utanför kontoret.

Aha! Min Volvo V50 Flexifuel har blivit en ”chrysler-diesel” dessutom.

Jag har dessutom tidigare sett påståendet på Magnus Anderssons blogg. Han skriver:

Jag såg Åsa Westlunds affischer igår. ”Rösta klimatsmart”. Min gode vän och moderaternas kandidat Christoffer Järkeborn har mött Åsa i ett antal debatter och konstaterar att det bästa kanske inte var att ha två enorma bensinslukande bilar för att driva den kampanjen.

Så uppenbarligen är det i alla fall två moderata toppkandidater som sprider osanningar. Trist.

Jag kan inte ta ansvar för vilka bilar alla människor som engagerat sig i min kampanj kör. Jag kan ta ansvar för min egen bil som (om jag ser rätt på Arkelstens blogg) verkar vara en likadan bil som Christofer Fjellner kör nämligen Volvo V50 Flexifuel.

Nu kan jag läsa att Fjellners bilrykte även spridit sig till Politikerbloggen. Verkar som en partivän i Norrtälje felparkerat en av partidistriktets kampanjbussar (flexifuel) som i texten benämns ”allt annat miljövänliga jeep-liknande bil”.

Om det finns något samband vet jag inte men jag tycker Cristofer Fjellner ska sluta ägna sig åt smutskastning av mig och istället berätta lite om vad han vill i valet istället. T ex kan han förklara varför han inte röstar för mer miljövänliga bilar och hårdare klimatkrav på flyget.

Jag tycker inte riktigt dessa kampanjmetoder hör hemma i valet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om ,