Medvind

Det blåser medvind när Mona Sahlin och det rödgröna laget nu möter borgarna i Agenda. Men som Robert konstaterar betyder detta egentligen bara att valet kommer att bli jämnt.

Aftonbladet skriver att läget är helt förändrat från ett halvår sedan. Dramatiken är nog en överdrift. Läget i politiken ändrar sig alltid. Förändring är den enda konstanten. Men vi har varit nere i en svacka och det vore skönt om särskilt den negativa bevakningen kunde vara över för den här gången.

DN följer debatten direkt. Så också flera andra.

Första frågan handlade om fördelningspolitik. Klyftorna ökar under Moderaterna. Det är en talande fråga och inget Moderaterna kan trassla sig ur. Skillnaden mellan höger och vänster går trots allt i grunden om synen på just jämlikhet.

Ju längre till höger, desto mer ses ökade klyftor som en lösning på samhällets problem, desto mer till vänster ses ojämlikheten vara just samhällets största problem.

Det det borgerliga partierna verkar försöka göra är att utkämpa förra valets slutdebatt en gång till. Det känns som vi hört den förr. Maud Olofsson fortsätter vara en utmärkt socialdemokratisk valarbetare.

Mona är tydlig! Bra.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,