Toppbetyg av Naturskyddsföreningen

Idag har Naturskyddsföreningen en artikel på DN-Debatt där de betygsätter alla Europaparlamentariker utifrån hur de agerat för miljön. De skriver:

Undersökningen visar att vissa ledamöter agerat kraftfullt för miljön: Carl Schlyter (MP), Åsa Westlund (S), Anders Wijkman (KD), Jens Holm (V) och Lena Ek (C). Dessa fem parlamentariker, av de 19 svenska ledamöterna, får det högsta betyget i vår granskning.

Det känns väldigt kul!

 Om mig skriver man mer specifikt:

Åsa Westlund har varit miljörapportör oftast bland de svenska parlamentarikerna och har agerat som en miljöröst inom den socialdemokratiska gruppen i parlamentet (PSE), och ofta fått med sig övriga svenska socialdemokrater att rösta emot PSE-gruppen till förmån för miljön.

I själva rapporten skriver de att;

Åsa Westlund är en grön fjäder i parlamentet. Hon har varit starkt drivande i förhandlingarna om kemikaliefrågor och klimatpaketet, och även i många fall lyckats få med sig övriga svenska parlamentariker med ett miljöintresse.

Moderaterna Hökmark, Fjellner och Ibirsagic får sämst betyg. Jag har tidigare skrivit här om Moderaternas försök att låtsas tycka miljön är viktig inför valet. Efter Naturskyddsföreningens undersökning hoppas jag ingen låter sig luras av dem.

Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen skriver själv här. Peter gratulerar (Tackar, tackar:-D).

Tilläggas kan förstås att jag är väldigt tacksam för att de övriga svenska socialdemokraterna givit mig möjighet att arbeta med dessa frågor och över  att de alltid litat på mig i de här frågorna. Dessutom är jag mer stolt över alla de gånger jag fått med mig hela den europeiska partigruppen på en bra miljöpolitik än de gånger då jag tvingats rösta emot min partigrupp 🙂

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , ,