Det är jobben, dumbom!

Det var Bill Clintons kampanjledare James Carville som myntade uttrycket ”It’s the Economy, stupid” som strategi för Clintons valrörelse, ”Det är ekonomin, dumbom”.

När man ser Ibrahim Baylan och Per Schlingmanns debatt på Fokus blir det uppenbart att en mottot i valrörelsen 2010 blir: Det är jobben, dumbom!

 

Socialdemokraterna Twittrade från debatten vilket var kul att få direkt. Man kan även titta på debatten via Bambuser som jag hittade via Jonas.

Mitt intryck var att Schlingmann gjorde allt för att inte prata om jobben.

Ibbe tog exemplet med Schlingmanns blogg där han hitills inte skrivit något om varsel, arbetslöshet och jobbkris. Och Schlingmann är, som Arvid Falk, konstaterar inte ensam bland borgerliga bloggare, snarare tvärtom.

Ibbe passade även på att lämna över en lista med exempel på hur man kan skapa jobb.

Man kan även notera att Moderaterna återigen vägrar svara på om de är beredda att sätta sig i regeringen med stöd av Sverigedemokraterna. Jag tror väljarna förväntar sig ett svar på det innan valet 2010.

Lite nöjt kan jag konstatera att Schlingmann inte klarade av att bemöta Ibbes argumentation. Gissar att fortsättning följer. Det här kommer att bli kul.

Jobbävningen fortsätter annars här, här, här , här, här , här och här.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,