Reinfeldt förlorade på att vara agressiv

Debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i KGB var en riktig uppvisning i härskartekniker och agressivitet från statsministern. Han pratade snabbt och hetsigt och gick bort sig i förkortningar. Dessutom lyssnade han inte på Mona utan försökte istället lägga ord i hennes mun.

Det förlorar han på, tror jag. Gubbighet går inte hem. Särskilt inte hos kvinnor.

Jag tycker Mona var glimrande både i att förklara vår politik och i att visa på bristerna i moderaternas. Särskilt intressant blir Reinfeldts strategi att konsekvent lägga ord i Monas mun som när han påstår att de rödgrön regering på kort tid ska ”lägga ner hela den svenska kärnkraftsproduktionen”.

Så talar en politiker som är desperat snarare än en statsminister. Lite märkligt.

Det börjar kännas som det håller på att vända. Angreppen mot Mona har blivit lite för aggressiva, tonläget lite för högt.

Det brukar tyda på att pendeln är på väg att slå tillbaka. Det skulle inte förvåna mig om regeringen börjar åka kana neråt igen i opinionen igen. Att göra ingenting är nog inte någon långsiktig framgångsstrategi för Reinfeldt.

Andra bloggare om detta: Erik Laakso, Claes Krantz, Lasse, Krassman,

Gammelmedia om detta: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,